Medicul Casei Albe: Donald Trump are o stare de sănătate "excelentă" şi apt din punct de vedere mental să-şi îndeplinească atribuţiile de preşedinte al SUA

Preşedintele american Donald Trump prezintă o stare de sănătate "excelentă" şi este apt din punct de vedere mental să-şi îndeplinească atribuţiile, a declarat amiralul Dr.Ronny Jackson, medicul oficial al liderului de la Casa Albă, informează site-ul cotidianului The Hill.

494 afișări
Imaginea articolului Medicul Casei Albe: Donald Trump are o stare de sănătate "excelentă" şi apt din punct de vedere mental să-şi îndeplinească atribuţiile de preşedinte al SUA

Medicul Casei Albe: Donald Trump are o stare de sănătate "excelentă" şi apt din punct de vedere mental să-şi îndeplinească atribuţiile de preşedinte al SUA

"Stare generală de sănătate a preşedintelui este excelentă", a declarat Jackson. "Performanţa sa cardiacă în timpul examenului fizic a fost foarte bună, el continuând să se bucure de beneficiile semnificative de sănătate şi cardiace pe termen lung datorate unei vieţi de abstinenţă de la tutun şi alcool", a adăugat medicul preşedintelui, precizând că nivelul de colesterol al lui Trump este uşor crescut, fiind tratat pentru această condiţie cu un medicament anticolesterol.

La o înălţime de 190 de cm şi o greutate de 108 kilograme, preşedintele Donald Trump este cu o jumătate de kilogram sub limita obezităţii în conformitate cu o scală folosită de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA. Jackson i-a recomandat preşedintelui să încerce să slăbească 4-8 kilograme şi să adopte o dietă mai sănătoasă, în condiţiile în care acesta este cunoscut drept un mare consumator de băuturi carbogazoase şi alimente fast-food.

Medicul preşedintelui a mai precizat că Trump foloseşte un medicament cu reţetă pentru căderea părului.

Jackson a dezvăluit că Trump a cerut o evaluare de sănătate mintală pentru a infirma zvonurile că nu ar fi apt să-şi exercite atribuţiile.

"L-am văzut zi de zi", a declarat medicul, adăugând: "Nu am absolut nicio îngrijorare în privinţa abilităţilor sale cognitive sau a funcţiilor sale neurologice".

Însă la cererea preşedintelui, Jackson a folosit Scala de Testare Cognitivă Montreal (Montreal Cognitive Assessment) pentru a-l evalua pe Trump, care a obţinut un scor de 30 de puncte dintr-un maxim de 30.
Testul nu este o evaluare psihologică, ci un instrument pentru detectarea unor tulburări cognitive, precum boala Alzheimer.

Jackson a respins opiniile unor experţi în sănătate mintală care au afirmat că Trump prezintă semnele unui declin mintal, însă niciunul dintre aceştia nu l-au examinat pe Trump în persoană.

"Oamenii nu ar trebui să facă evaluări despre preşedinte decât dacă au avut oportunitatea să-l cunoască şi să-l examineze", a afirmat medicul lui Trump.

Recent, jurnalistul Michael Wolff, autorul cărţii "Foc şi Furie: În interiorul Casei Albe conduse de Donald Trump" ("Fire and Fury: Inside the Trump White House"), susţinea că Donald Trump liderul de la Casa Albă nu are credibilitate, iar toţi subordonaţii lui "spun că se comportă precum un copil".

Rugat să clarifice dacă toţi consilierii lui Donald Trump pun sub semnul întrebării calificarea lui de a fi preşedinte, Michael Wolff a explicat: "Ca să fie clar: sută la sută dintre persoanele din jurul lui... Toţi spun că se comportă ca un copil".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici