Medvedev l-a refuzat pe Voronin, dar s-a întâlnit cu Marian Lupu

Dmitri Medvedev a refuzat să se întâlnească, la Chişinău, cu liderul comunist Vladimir Voronin, dar întâlnirea cu candidatul democrat la preşedinţie, Marian Lupu, a avut "o importanţă deosebită", afirmă Kommersant, titrând "Medvedev l-a ales pe preşedintele Moldovei", relatează portalul Unimedia.md.

19 afișări
Imaginea articolului Medvedev l-a refuzat pe Voronin, dar s-a întâlnit cu Marian Lupu

Medvedev l-a refuzat pe Voronin, dar s-a întâlnit cu Marian Lupu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform Unimedia, Kommersant afirmă că "după întâlnirea preşedintelui rus Dmitri Medvedev cu preşedintele PDM Marian Lupu, şansele acestuia de a deveni preşedintele Republicii Moldova au crescut simţitor".

"Întâlnirea şefului statului rus cu deputatul Marian Lupu poate fi considerată una de o însemnătate deosebită, în condiţiile în care susţinătorilor candidatului Lupu le lipsesc opt voturi pentru a-l alege în funcţia de şef al statului", adaugă Kommersant, apreciind că "Medvedev a discutat cu Lupu ca şi cum acesta ar fi fost deja preşedintele R.Moldova".

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a afirmat că întâlnirea lui Medvedev cu Lupu - care nu deţine în prezent nici o funcţie oficială la Chişinău - nu este neobişnuită, deoarece "preşedintele rus se întâlneşte des nu doar cu politicienii care au funcţii-cheie în stat, ci şi cu cei care au un rol deosebit în societate".

Kommersant remarcă însă că printre aceştia nu s-a numărat şi liderul Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin. "A existat o solicitare din partea lui Vladimir Voronin, dar alegerea a fost alta", a declarat o sursă de la Kremlin, citată de ziarul rusesc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici