Medvedev şi Putin împart responsabilităţile în privinţa exporturilor de armament

Preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a preluat conducerea Comisiei pentru cooperare militară, în timp ce premierului Vladimir Putin îi revine postul de vicepreşedinte al structurii care se ocupă cu exporturile de armament, informează Kommersant.

13 afișări
Imaginea articolului Medvedev şi Putin împart responsabilităţile în privinţa exporturilor de armament

Medvedev şi Putin împart responsabilităţile în privinţa exporturilor de armament (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În virtutea remanierii, nu este exclus ca preşedintele şi primul-ministru să împartă şi responsabilitatea asupra pieţelor unde vând armament, pe criterii geografice. De asemenea, analiştii cred că noile măsuri vor permite Rusiei să vândă armament ambelor părţi beligerante într-un conflict.

Din Comisia pentru cooperarea militară mai fac parte şeful administraţiei prezidenţiale, vicepremierul responsabil de industria militară, şefii serviciilor de informaţii şi securitate, ministrul Apărării, ministrul de Externe, cel al Finanţelor şi Industriilor.

Potrivit sursei citate, preşedintele şi primul-ministru ar putea împărţi şi responsabilităţile în materie de cooperare militară. "Nu este exclus ca atribuirea responsabilităţilor să fie făcută pe criterii geografice. Preşedintele va fi responsabil de cooperarea cu unele ţări, iar premierul de restul ţărilor", explică un oficial rus.

De asemenea, în luarea deciziilor se va ţine cont şi de foştii apropiaţi ai lui Vladimir Putin. Spre exemplu, de negocierile pentru exportul de armament în Venezuela, Libia şi Algeria s-ar putea ocupa Vladimir Putin, în timp ce Dmitri Medvedev probabil va negocia vânzările de arme în India şi China.

În cursul vizitei efectuate în China, Medvedev a discutat despre aprovizionarea cu armament, probabil prin livrarea de avioane Iliuşin Il-76 şi aparate Il-78MK.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici