Membrii G8 şi G20 au folosit un limbaj diplomatic pentru a ascunde adevăratele intenţii

Organizarea reuniunilor G8 şi G20 a fost marcată de zile şi nopţi de negocieri intense între participanţi pentru elaborarea unor comunicate finale într-un limbaj atât de diplomatic, încât să nu dezvăluie adevăratul mod de gândire, afirmă un institut de cercetare.

78 afișări
Imaginea articolului Membrii G8 şi G20 au folosit un limbaj diplomatic pentru a ascunde adevăratele intenţii

Membrii G8 şi G20 au folosit un limbaj diplomatic pentru a ascunde adevăratele intenţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Centrul de Inovare pentru Guvernare Internaţională, cu sediul în Canada, a realizat un studiu pe această temă la finalul summitului G20.

Într-un comunicat final, participanţii au scris, spre exemplu, în loc de "ne aşteptăm la" "sperăm să", notează institutul.

Spre exemplu, expresia "sunt necesare mari eforturi" înseamnă în realitate "suntem dezamăgiţi până în prezent", adaugă institutul.

Expresia "împărtăşim obiectivul de a" trebuie interpretată în sensul că autorii "nu sunt responsabili individual" de ce se va întâmpla, subliniază specialiştii canadieni.

Comunicatele finale ale G8 şi G20 sunt pline de expresii de acest gen, institutul recomandând să fie interpretate într-o manieră prudentă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici