Membru al unui grup specializat în omoruri şi atacuri cu bombă, predat Suediei de poliţiştii români

Un tânăr de 16 ani, cetăţean suedez, membru al unui grup specializat în omoruri şi atacuri cu bombă, a fost predat miercuri de poliţiştii români autorităţilor din Suedia.

423 afișări
Imaginea articolului Membru al unui grup specializat în omoruri şi atacuri cu bombă, predat Suediei de poliţiştii români

Membru al unui grup specializat în omoruri şi atacuri cu bombă, predat Suediei de poliţiştii români

Potrivit IGPR, tânărul de 16 ani, cetăţean suedez, urmărit internaţional pentru omor şi vătămare corporală gravă, depistat de poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale – Serviciul Urmăriri, în urma unei operaţiuni ENFAST, a fost predat miercuri unei escorte din Suedia.

Acesta a fost prins în 7 februarie 2024.

Pe numele acestuia, în 6 februarie 2024, autorităţile judiciare din Suedia au emis un mandat european de arestare, pentru comiterea infracţiunilor de omor şi vătămare corporală gravă.

Din cercetări a reieşit că tânărul ar fi parte a unui grup infracţional suedez, care ar avea preocupări în comiterea de omoruri şi atacuri cu bomba. Acestea ar avea legătură cu traficul de droguri în regiunea de Nord a Europei, precum şi în spaţiul internaţional.

Totodată, tânărul de 16 ani este cercetat pentru implicarea în angajarea unor criminali care ar lucra pentru una dintre grupările vinovate de comiterea a diferite omoruri la comandă.

Tânărul a fost prezentat unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a dispus măsura preventivă a reţinerii, ulterior, aceasta fiind prezentată instanţei, care a luat măsura arestării preventive.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici