Merkel a dat asigurări Macedoniei de Nord privind începerea discuţiilor de aderare la UE

Premierul german Angela Merkel a dat asigurări că Parlamentul federal al Germaniei va aproba o decizie privind începerea discuţiilor de aderare a Macedoniei de Nord la Uniunea Europeană în luna septembrie, au informat autorităţile de la Skopje, relatează site-ul publicaţiei Balkan Insight.

16400 afișări
Imaginea articolului Merkel a dat asigurări Macedoniei de Nord privind începerea discuţiilor de aderare la UE

Merkel a dat asigurări Macedoniei de Nord privind începerea discuţiilor de aderare la UE

"Cancelarul a subliniat faptul că Macedonia de Nord a îndeplinit toate aşteptările, iar Berlinul se aşteaptă la un rezultat pozitiv", a informat Guvernul din Macedonia de Nord.

Premierul Macedoniei de Nord, Zoran Zaev, a afirmat că ţara sa "are încredere deplină în cancelarul Merkel şi susţine politicile acesteia privind procesul de extindere al Uniunii Europene".

Aderarea Macedoniei de Nord la UE şi NATO a fost blocată până recent de Grecia din cauza unei dispute privind numele ţării. Modificarea denumirii statului, din „Republica Macedonia” (recunoscută la nivel internaţional sub denumirea „Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei”, n.r.) în „Republica Macedonia de Nord”, a fost o condiţie impusă de Grecia pentru ca Atena să nu se mai opună aderării acestei ţări la diverse organizaţii internaţionale, inclusiv UE şi NATO. Modificarea denumirii statului a fost decisă în urma Acordului de la Prespa, semnat în 2018.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici