Merkel demisionează din grupul de reflecţie afiliat CDU, partidul ce a susţinut-o în cei 16 ani la vârful Germaniei

Fostul cancelar german Angela Merkel s-a retras din grupul politic legat de creştin-democraţii de centru-dreapta.

573 afișări
Imaginea articolului Merkel demisionează din grupul de reflecţie afiliat CDU, partidul ce a susţinut-o în cei 16 ani la vârful Germaniei

Merkel demisionează din grupul de reflecţie afiliat CDU, partidul ce a susţinut-o în cei 16 ani la vârful Germaniei

"Pur şi simplu am depăşit acest rol", a declarat Merkel, potrivit unor persoane apropiate, a relatat vineri publicaţia germană Der Spiegel.

La sfârşitul verii, Norbert Lammert, preşedintele Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS), a vrut să o convingă pe Merkel să candideze pentru consiliul de administraţie al organizaţiei. Merkel nu numai că a refuzat oferta, dar a şi părăsit cu totul think tank-ul afiliat la CDU.

După ce a fost în funcţia de cancelar timp de 16 ani, Merkel s-a retras din politică în 2021. În schimb, ea a declarat că va încerca să se concentreze pe somn şi lectură.

Merkel rămâne membră a Partidului Creştin-Democrat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici