Merkel încheie campania electorală pentru europarlamentare a CDU făcând apel la dialog cu Moscova

Cancelarul german Angela Merkel a încheiat sâmbătă campania electorală pentru alegerile europene a partidului său CDU (conservator) făcând apel la dialog cu Rusia pe tema situaţiei din Ucrainei.

99 afișări
Imaginea articolului Merkel încheie campania electorală pentru europarlamentare a CDU făcând apel la dialog cu Moscova

Merkel încheie campania electorală pentru europarlamentare a CDU făcând apel la dialog cu Moscova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cadrul ultimului miting electoral al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), la Worms (sud-vest), Angela Merkel a vorbit despre construcţia europeană după cel de al Doilea Război Mondial şi angajamentul artizanilor acestui proces de a apăra pacea, potrivit agenţiei germane DPA.

"Sarcina noastră de astăzi constă în continuarea efortului pentru pace, de a vorbi întotdeauna cu Rusia - în special cu privire la Ucraina -, de a întinde întotdeauna mâna, chiar dacă nu vom fi de acord în toate", a spus cancelarul german.

"Astăzi soluţionăm conflictele altfel, nu cu război, ci cu discuţii paşnice", a adăugat ea.

Ea a reafirmat opoziţia partidului său faţă de mutualizarea datoriilor din zona euro. "Suntem solidari, ajutăm, dar aşteptăm ca şi cei care au nevoie de ajutor să-şi facă temele pentru acasă", a declarat ea.

La rândul său, în cadrul unui miting electoral, la Frankfurt (vest), candidatul Partidului Socialist European (PSE) la Preşedinţia Comisiei Europene, germanul Martin Schulz, a avertizat împotriva opozanţilor Uniunii Europene, care, în opinia sa, "propagă noua retorică naţionalistă, antisemitismul, ura şi rasismul" şi ar putea distruge legăturile între state.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici