Merkel, Obama şi Putin pledează pentru o soluţie politică la criza din Ucraina, anunţă Berlinul

Cancelarul german Angela Merkel, preşedintele american Barack Obama şi preşedintele rus Vladimir Putin au apreciat, joi seară, că trebuie să se ajungă "cât mai repede posibil" la "o soluţie politică în criza din Ucraina", a anunţat Berlinul.

589 afișări
Imaginea articolului Merkel, Obama şi Putin pledează pentru o soluţie politică la criza din Ucraina, anunţă Berlinul

Merkel, Obama şi Putin pledează pentru o soluţie politică la criza din Ucraina, anunţă Berlinul

"Cancelarul şi preşedinţii (american şi rus) au căzut de acord să spună că trebuie cât mai repede posibil o soluţie politică în criza din Ucraina şi încetarea băii de sânge", a anunţat Guvernul german într-un comunicat difuzat în urma unor discuţii telefonice între Angela Merkel, Vladimir Putin şi Barack Obama.

"Merkel i-a sunat joi seară pe preşedintele rus Vladimir Putin şi pe preşedintele american Barack Obama", potrivit acestui comunicat.

"Cancelarul i-a informat (despre aceste discuţii telefonice) pe preşedinţii misiunii miniştrilor de Externe ai Germaniei, Franţei şi Poloniei, care se află în acest moment la Kiev", a precizat Guvernul german în comunicat.

Niciun acord politic nu a fost găsit pentru moment în vederea soluţionării crizei din Ucraina, chiar dacă preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a făcut concesii, a anunţat anturajul ministrului francez de Externe, Laurent Fabius.

La rândul său, Casa Albă, confirmând conversaţia telefonică dintre Obama şi Merkel, a anunţat că cei doi lideri "s-au pus de acord asupra faptului că este crucial ca Statele Unite, Germania şi Uniunea Europeană să rămână în contact în următoarele zile cu privire la măsurile pe care le-ar putea lua pentru a sprijini" încetarea violenţelor şi "o soluţie politică care ar servi (...) intereselor ucrainenilor".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici