Merkel: Sper că ameninţarea cu sancţiuni la adresa Rusiei va fi suficientă pentru a-l descuraja pe Putin

Cancelarul german Angela Merkel şi-a exprimat joi speranţa că ameninţarea cu sancţiuni suplimentare la adresa Rusiei va fi suficientă pentru a descuraja escalada în Ucraina, însă a subliniat că Europa este pregătită să facă un pas hotărâtor, dacă acest lucru va fi necesar.

1058 afișări
Imaginea articolului Merkel: Sper că ameninţarea cu sancţiuni la adresa Rusiei va fi suficientă pentru a-l descuraja pe Putin

Angela Merkel (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Merkel a fost întrebată de jurnalişti, la sfârşitul unei întâlniri cu premierul canadian, Stephen Harper, asupra faptului dacă germanii sunt pregătiţi să accepte efectele "dureroase" ale unor eventuale sancţiuni economice împotriva Rusiei.

"Sper că nu vom ajunge la aceasta", a declarat ea, adăugând: "Rusia are nevoie de schimburi şi comerţ (...). Iată de ce Rusia are multe de pierdut".

Cancelarul a subliniat că Europa trebuie să-şi revizuiască politica sa energetică pe termen lung, cu scopul de a reduce dependenţa sa faţă de gazele şi petrolul din Rusia.

"Va fi formulată o nouă poziţie în ce priveşte politica energetică per ansamblu", a declarat ea, recunoscând că Uniunea Europeană (UE) este în continuare dependentă de Rusia.

Uniunea Europeană a reacţionat la decizia Moscovei de a lua sub control Crimeea, adoptând sacţiuni împotriva unor ruşi sau ucraineni proruşi. Săptămâna trecută, UE a adăugat pe listă alte 12 nume, majorând la 33 numărul persoanelor vizate de sancţiuni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici