Mesajul Chinei după ce Taiwanul şi-a ales preşedintele: „Realitatea este că există o singură China în lume. Acest lucru nu se va schimba”

China nu îşi va schimba poziţia cu privire la faptul că Taiwanul îi aparţine, a transmis Beijingul duminică, după ce preşedintele Tsai Ing-wen a câştigat un nou mandat şi a spus că nu se va supune ameninţărilor Chinei, potrivit Reuters.

2480 afișări
Imaginea articolului Mesajul Chinei după ce Taiwanul şi-a ales preşedintele: „Realitatea este că există o singură China în lume. Acest lucru nu se va schimba”

Mesajul Chinei după ce Taiwanul şi-a ales preşedintele

„Indiferent ce schimbări există în situaţia internă din Taiwan, realitatea este că există o singură China în lume şi Taiwanul este parte a Chinei, iar acest lucru nu se va schimba”, conform unui comunicat al Ministerului Chinez de Externe.

În timp ce China spune că Taiwanul este teritoriul său, Taiwan susţine că este o ţară independentă numită Republica Chineză, aceasta fiind denumirea sa oficială.

Tsai, care a respins cu fermitate modelul Chinei de „o ţară, două sisteme”, a câştigat sâmbătă un alt mandat de patru ani, iar Partidul ei Progresist Democrat (DPP) şi-a asigurat o majoritate în parlament.

"Oamenii din Taiwan folosesc încă o dată votul din mâinile lor pentru a arăta lumii valoarea democraţiei", a spus Tsai duminică, la întâlnirea cu şeful ambasadei Statelor Unite la Taipei, Brent Christensen.

„Democraţia şi libertatea sunt într-adevăr cel mai valoros atuu al Taiwanului şi fundamentul parteneriatului Taiwan-SUA pe termen lung”, a spus Tsai, care a promis să aprofundeze cooperarea cu Statele Unite în problemele de la apărare la economie.

Campania electorală a fost dominată de eforturile Chinei de a face ca insula democratică să accepte guvernarea Beijingului sub modelul „o singură ţară, două sisteme”, precum şi de protestele antiguvernamentale din Hong Kong, controlat de China.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici