Mesajul noului şef al armatei britanice: militarii trebuie să se pregătească să lupte din nou în Europa

Armata britanică trebuie să se pregătească să lupte din nou în Europa, a spus noul şef al militarilor din Marea Britanie, potrivit BBC.

4373 afișări
Imaginea articolului Mesajul noului şef al armatei britanice: militarii trebuie să se pregătească să lupte din nou în Europa

Mesaj controversat al noului şef al armatei britanice: militarii trebuie să se pregătească să lupte din nou în Europa

Noul şef al armatei britanice a trimis un mesaj de îmbărbătare trupelor sale. El le-a transmis militarilor să fie gata să facă faţă ameninţării reînnoite din partea Rusiei, în urma invaziei acesteia în Ucraina.

Într-o scrisoare adresată „tuturor gradelor şi funcţionarilor", generalul Sir Patrick Sanders subliniază ameninţarea reprezentată de Rusia şi subliniază faptul că este primul şef al Statului Major General „din 1941 încoace care preia comanda armatei în umbra unui război terestru în Europa care implică o mare putere continentală".

Generalul Sanders mai spune că „invazia Rusiei în Ucraina subliniază scopul nostru principal - de a proteja Regatul Unit şi de a fi gata să luptăm şi să câştigăm războaie pe uscat - şi întăreşte cerinţa de a descuraja agresiunea rusă prin ameninţarea cu forţa".

Generalul Sanders şi-a stabilit obiectivul de a „accelera mobilizarea şi modernizarea armatei pentru a întări NATO şi a refuza Rusiei şansa de a mai ocupa o parte din Europa”.

„Noi suntem generaţia care trebuie să pregătim armata pentru a lupta din nou în Europa", a adăugat generalul.

O sursă din domeniul apărării a declarat că nu este surprinzător că noul şef al armatei s-a adresat trupelor sale într-un astfel de mod, subliniind deteriorarea situaţiei de securitate din Europa.

Scrisoarea a fost trimisă pe 16 iunie prin intermediul serviciului intern al Ministerului Apărării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici