Mesajul Papei Francisc de Crăciun: ”Doar iubirea lui Iisus ne transformă viaţa şi ne vindecă rănile profunde”

  • În Ajunul Crăciunului, în Italia clopotele au sunat mai devreme decât de obicei.
  • Slujbele au început la căderea serii şi nu la miezul nopţii, din cauza restricţiilor impuse de guvernul italian.
  • la Catedrala Sf. Petru, Papa Francisc a condus slujba de Ajun, în condiţii excepţionale.
661 afișări
Imaginea articolului Mesajul Papei Francisc de Crăciun: ”Doar iubirea lui Iisus ne transformă viaţa şi ne vindecă rănile profunde”

În Ajunul Crăciunului, în Italia clopotele au sunat mai devreme decât de obicei. Slujbele au început la căderea serii şi nu la miezul nopţii, din cauza restricţiilor impuse de guvernul italian. Şi la Catedrala Sf. Petru, Papa Francisc a condus slujba de Ajun, în condiţii excepţionale.  

În anii obişnuiţi, Piaţa Sf. Petru şi basilica erau asaltate de cetăţeni ai Romei şi de turişti din toată lumea. Anul acesta, din pricina pandemiei, doar 200 de credincioşi au putut intra în basilică şi toată lumea a purtat măşti.

În mesajul său, Papa Francisc a vorbit despre importanţa Crăciunului.

„De multe ori auzim că cea mai mare bucurie pe care o avem în viaţă, este naşterea unui copil. Este ceva extraordinar, care schimbă totul. Doar iubirea lui Iisus ne transformă viaţa şi ne vindecă rănile profunde. Un copil ne face să ne simţim iubiţi, dar ne şi învaţă ce este iubirea. Dumnezeu s-a întrupat, luând chip de om ca să ne încurajeze să ne iubim aproapele”, a spus papa.

Papa Francisc a transmis tuturor cât de important este să avem grijă unii de alţii şi să nu uităm că fiecare dintre noi este manifestarea unui miracol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici