Mexicul şi-ar putea schimba numele la iniţiativa preşedintelui Felipe Calderon

Preşedintele Mexicului, Felipe Calderon, a trimis Parlamentului un proiect care prevede schimbarea numelui oficial al ţării.

455 afișări
Imaginea articolului Mexicul şi-ar putea schimba numele la iniţiativa preşedintelui Felipe Calderon

Felipe Calderon (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actualul nume - Statele Unite ale Mexicului - a fost adoptat în 1824, având rolul de a imita vecinul de la nord, informează BBC News online

Preşedintele Calderon doreşte să schimbe denumirea în "Mexic", aşa cum ţara sa este cunoscută pe plan extern.

Felipe Calderon, al cărui mandat se încheie pe 1 decembrie, a argumentat că Mexicul nu mai are nevoie să copieze nicio putere străină.

"Denumirea ţării nu mai are nevoie să copieze alte state. Iertaţi-mă, dar numele Mexicului este Mexic", a spus Calderon.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici