Michel Barnier avertizează că situaţia privind Brexit este în continuare "incertă"

Negociatorul-şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, a avertizat joi că situaţia privind ieşirea Marii Britanii din UE este în continuare "incertă", în contextul în care Boris Johnson a afirmat că britanicii vor părăsi Blocul comunitar cu sau fără un acord, relatează The Telegraph.

1204 afișări
Imaginea articolului Michel Barnier avertizează că situaţia privind Brexit este în continuare "incertă"

Michel Barnier avertizează că situaţia privind Brexit este în continuare "incertă"

"De parcă această perspectivă ne-ar determina să renunţăm la principiile noastre", a declarat Barnier în cadrul unei şedinţe a Parlamentului European.

"Deşi în trecut am ajuns la un acord, la momentul actual nu avem motive pentru a fi optimişti", a adăugat acesta.

Negociatorul UE şi-a exprimat de asemenea îngrijorarea cu privire la planurile Marii Britanii pentru viitoarele relaţii comerciale.

"În ceea ce priveşte viitorul nostru parteneriat economic, vor ca noi să clarificăm faptul că rezultatul final va fi un acord de liber schimb şi în niciun caz o uniune vamală", a a mai declarat Barnier.

Boris Johnson, noul prim-ministru britanic a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

 

Taguri:
ue,
m.britanie,
brexit

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici