Michel Barnier: Negocierile UE cu Marea Britanie vor fi dure; Londra nu poate ţine "ostatică" agenda UE

Negocierile Uniunii Europene cu Marea Britanie vor fi "dure", avertizează Michel Barnier, reprezentantul special al Comisiei Europene pe această temă, argumentând că decizia britanicilor reflectă "deriva ultraliberală" a UE şi cerând Londrei să nu ia "ostatică" agenda europeană.

2596 afișări
Imaginea articolului Michel Barnier: Negocierile UE cu Marea Britanie vor fi dure; Londra nu poate ţine "ostatică" agenda UE

Michel Barnier: Negocierile UE cu Marea Britanie vor fi dure; Londra nu poate ţine "ostatică" agenda UE (Imagine: Shutterstock)

"Negocierile cu Marea Britanie vor fi dure. Avem o altă stare de spirit. Dacă britanicii au reputaţia de buni negociatori, este posibil ca şi Europa să aibă această reputaţie", a declarat Michel Barnier într-un interviu acordat publicaţiei Ouest France.

"Nu vor avea loc negocieri înainte de procedura formală; este legitim ca negocierile să înceapă cât mai rapid. Această problemă britanică nu trebuie să ia ostatică agenda europeană. Londra trebuie să declanşeze procedura de ieşire din UE, britanicii au vrut acest lucru. Noi nu am vrut să ajungem la această situaţie", a subliniat Barnier.

"Cetăţenii au sentimentul să nu sunt ascultaţi de Europa. Votul britanicilor reflectă deriva ultraliberală din cadrul UE. Este o tendinţă eronată vrută de guvernele (statelor membre - n.red.), nu de Bruxelles. Liderii politici au permis transformarea excesivă a economiei în finanţe. În Europa, există în primul rând cetăţeni, nu doar consumatori. Europa trebuie să genereze valoare adăugată pentru cetăţeni: protecţie, securitate, frontiere, cercetare şi inovare, solidaritate!", a explicat Barnier.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici