Michel Barnier: UE este "gata să îmbunătăţească" propunerea privind controalele de la frontiera irlandeză

UE este "gata să-şi îmbunătăţească" oferta privind controalele de la frontiera irlandeză, a spus negociatorul-şef pentru Brexit Michel Barnier, avertizând că "momentul adevărului" se apropie în negocierile privind ieşirea Marii Britanii din Blocul Comunitar, informează postul BBC.

659 afișări
Imaginea articolului Michel Barnier: UE este "gata să îmbunătăţească" propunerea privind controalele de la frontiera irlandeză

Michel Barnier: UE este "gata să îmbunătăţească" propunerea privind controalele de la frontiera irlandeză

Negociatorul UE a declarat că doreşte ca cele mai multe controale fizice noi să fie efectuate departe de graniţa dintre Irlanda de Nord şi Republica Irlanda, o cerere importantă a deputaţilor conservatori.

El a mai spus că orice soluţie de rezervă trebuie să respecte integritatea teritorială a Regatului Unit.

Este vorba despre faptul că Theresa May se pregăteşte să câştige sprijin pentru planurile sale din partea liderilor UE.

Premierul britanic va folosi, miercuri, în cadrul summt-ului informal de la Salzburg pentru a-şi prezenta planul pentru viitoarea cooperare cu UE celorlalţi 27 lideri europeni.

Au mai rămas puţin peste şase luni înainte ca Marea Britanie să părăsească UE, pe 29 martie 2019.

Negocierile sunt intr-o etapă critică, ambele părţi sperând să ajungă la un acord cu privire la termenii retragerii şi viitoarelor relaţii comerciale până cel târziu la începutul lunii noiembrie.

Barnier a declarat marţi că discuţiile au intrat în "linie-dreaptă", dar mai există încă zone semnificative de dezacord - cum ar fi rolul Curţii Europene de Justiţie în aplicarea acordului de retragere şi aspecte legate de proprietatea intelectuală, inclusiv protecţia geografică pentru alimente şi băuturi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici