Michelle Obama despre Donald Trump: „Ceea ce face preşedintele este în mod clar fals, este rău din punct de vedere moral şi, da, este rasist”

  • Într-un videoclip recent în care susţine campania lui Joe Biden, fosta primă doamnă, Michelle Obama, îl critică pe Donald Trump şi îl numeşte rasist, potrivit cotidianului Metro.
  • Ea a spus că Trump a condus America spre haos şi că nu a fost la înălţimea rolului de preşedinte.
  • Referitor la modul în care actualul preşedinte a abordat problema pandemiei, Obama a spus că Trump este un om care „a avut la dispoziţie toate resursele şi cei mai buni experţi medicali”, şi cu toate acestea „a ignorat toate sfaturile”.
2201 afișări
Imaginea articolului Michelle Obama despre Donald Trump: „Ceea ce face preşedintele este în mod clar fals, este rău din punct de vedere moral şi, da, este rasist”

Sursă foto: profimedia

În videoclipul lansat marţi, Michelle Obama îndeamnă la mobilizare în favoarea lui Joe Biden la alegerile prezidenţiale, criticând eşecurile administraţiei Trump şi în special modul în care actualul preşedinte a abordat problema minorităţilor din SUA.

„Ceea ce face preşedintele este în mod clar fals, este rău din punct de vedere moral şi, da, este rasist”, a afirmat ea, referindu-se la valul de manifestaţii împotriva rasismului declanşate de moartea lui George Floyd.

Ea a continuat spunând că tactica de a da vina pe alte grupuri ar putea funcţiona dacă nimeni nu va ieşi la vot.

„Acesta este un moment dificil, un moment confuz”, a spus Obama.  „Când oamenii aud aceste minciuni şi conspiraţii nebuneşti repetate continuu nu ştiu ce să creadă. Chiar şi oamenilor rezonabili li se poate face frică”.

Într-un  moment în care America se confruntă nu numai cu tulburări civile în creştere, ci şi cu situaţia dramatică generată de pandemie, 7,5 milioane de infectări şi 210.000 de morţi, Obama a afirmat că Trump a condus America spre haos şi că nu a fost la înălţimea rolului de preşedinte.

Acest videoclip vine la o zi după ce Trump a ieşit din spitalul Walter Reed şi a spus poporului american să nu se teme de COVID-19.

Vorbind despre modul în care Trump a gestionat problema pandemiei, ea a comparat SUA cu alte ţări din întreaga lume, care au ţinut sub control situaţia generată de coronavirus. „Atâtea alte ţări nu se confruntă cu acest nivel de suferinţă extinsă şi de incertitudine”, a spus Obama. „Aceste ţări au fost lovite de acelaşi virus ca şi noi.  Aveau acelaşi tip de resurse ca şi noi pentru a-l ţine sub control. Dar acestea nu au avut de luptat” cu un preşedinte ca Trump, „un om care a avut la dispoziţie toate resursele, cei mai buni experţi medicali […] şi totuşi a ignorat toate sfaturile”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici