Video ”Mici evoluţii pozitive" în urma celei de-a treia runde de negocieri dintre Rusia şi Ucraina. Urmează a patra rundă de negocieri, în curând

A treia rundă de discuţii privind conflictul dintre Ucraina şi Rusia s-a încheiat cu "mici evoluţii pozitive" legate de potenţialele coridoare umanitare, potrivit unor rapoarte.

17009 afișări
UPDATE 21:00 O a patra rundă de negocieri cu Ucraina este aşteptată în „viitorul foarte, foarte apropiat”, spune un negociator rus.
În urma discuţiilor neconcludente din Belarus de astăzi, negociatorul rus Leonid Slutsky a spus că o nouă rundă de discuţii va avea loc în curând, dar nu a oferit o dată exactă. „Următoarea, a patra, rundă va avea loc în Belarus în viitorul foarte, foarte apropiat”, a spus Slutsky la televiziunea de stat rusă. „Nu voi numi încă data exactă. Va fi stabilit, poate mâine.”
 
Mihail Podolyak a postat un filmuleţ pe Twitter, imediat după finalizarea celei de-a treia runde de negocieri„A treia rundă de negocieri s-a încheiat. Există progrese în ceea ce priveşte îmbunătăţirea logisticii coridoarelor umanitare... Vor continua consultările intensive cu privire la blocul politic de bază al reglementărilor, împreună cu încetarea focului şi garanţiile de securitate”.
 
Stabilirea unor coridoare pentru evacuarea civililor din oraşele devastate de război s-a dovedit dificilă în ultimele zile, Ucraina acuzând Rusia că a continuat bombardamentele cu obuze. Civili, inclusiv copii, au fost ucişi în timp ce încercau să fugă, potrivit The Guardian.
 

Vladimir Medinsky vorbit, de asemenea, despre rezultatele rudei a treia de negocieri: „Aşteptările noastre de la negocieri nu s-au adeverit, dar vor fi continuate”. 
 
Federaţia Rusă spera să semneze cel puţin un protocol la discuţiile cu Ucraina, dar nimic nu a fost semnat, a spus Medinsky.
 
Am vrut să luăm un rezultat concret, dar vedem că se dovedeşte a fi dificil. Prin urmare, negocierile vor fi continuate rapid", a declarat Leonid Slutsky, membru al delegaţiei de negociere a Rusiei, preşedinte al Comisiei Dumei de Stat pentru Afaceri Internaţionale. „Negocierile cu Ucraina vor fi o muncă destul de dificilă şi consecventă. Coridoarele umanitare sunt primordiale astăzi”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici