Microsoft: "utilizarea comercială a energiei rezultate prin fuziune va fi disponibilă în 5 ani"

  • Microsoft a încheiat o colaborare cu Helion Energy, o companie de fuziune nucleară susţinută de Sam Altman.
  • Helion vrea să construiască un reactor de fuziune care să folosească o tehnologie numită magneto-inertial fusion (MIF).
  • Microsoft va oferi Helion servicii de cloud computing, inteligenţă artificială şi analiză de date pentru a îmbunătăţi reactorul său de fuziune.
  • Microsoft şi Helion spun că energia produsă prin fuziune va fi disponibilă comercial în 5 ani şi ar putea fi folosită pentru diverse aplicaţii.
1157 afișări
Imaginea articolului Microsoft: "utilizarea comercială a energiei rezultate prin fuziune va fi disponibilă în 5 ani"
Microsoft a anunţat o nouă colaborare cu Helion Energy, o companie de fuziune nucleară susţinută de Sam Altman, fostul preşedinte al Y Combinator. Colaborarea face parte din programul Microsoft Azure Orbital, care oferă servicii de cloud computing pentru industria spaţială.
 
Helion Energy intenţionează să construiască un reactor de fuziune care să producă energie curată şi ieftină, folosind o tehnologie bazată pe un dispozitiv numit magneto-inertial fusion (MIF). MIF combină două metode diferite de fuziune: cea magnetică şi cea inerţială. Fuziunea este procesul prin care doi atomi se unesc pentru a forma unul mai greu, eliberând o cantitate mare de energie.
 
Microsoft va oferi Helion acces la infrastructura sa de cloud şi la serviciile sale de inteligenţă artificială şi analiză de date. Acest lucru va permite Helion să optimizeze designul şi performanţa reactorului său de fuziune, precum şi să gestioneze operaţiunile şi mentenanţa acestuia.
 
Microsoft şi Helion au declarat că scopul lor este să facă energia produsă prin fuziune disponibilă comercial în următorii cinci ani. Ei au spus că energia produsă prin fuziune ar putea fi folosită pentru a alimenta diverse aplicaţii, cum ar fi staţiile spaţiale, sateliţii, vehiculele electrice şi reţelele electrice, scrie Yahoo Finance
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici