Migranţii aflaţi la bordul navei Open Arms ar putea debarca în Mallorca

Reprezentanţii organizaţiei care deţine nava Open Arms, la bordul căreia se află peste 100 de migranţi, au anunţat luni că ar fi fost informaţi că Guvernul spaniol le va permite celor aflaţi la bordul navei debarcarea în insula Mallorca, potrivit Euronews.

139 afișări
Imaginea articolului Migranţii aflaţi la bordul navei Open Arms ar putea debarca în Mallorca

Migranţii aflaţi la bordul navei Open Arms ar putea debarca în Mallorca

„Acum, după 18 zile, Italia şi Spania au ajuns la un acord şi au hotărât că Mallorca va fi punctul de debarcare”, au arătat reprezentanţii organizaţiei. Autorităţile spaniole au negat, însă, că această decizie ar fi fost luată în urma unor negocieri cu Italia.

Decizia de a permite debarcarea în Mallorca a fost luată în condiţiile în care nava Open Arms se află în continuare în apele teritoriale italiene, iar insula este cel mai apropiat teritoriu spaniol. Cu toate acestea, reprezentanţii navei se declară îngrijoraţi de faptul că navigarea spre Spania ar dura mult, ceea ce ar duce la o înrăutăţire a situaţiei migranţilor aflaţi încă la bord.

Nava se află de 18 zile în largul Italiei, însă ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, a refuzat în repetate rânduri să permită debarcarea migranţilor aflaţi la bord pe insula Lampedusa. Cu toate acestea, Salvini a acceptat să facă o concesie, la cererea premierului Giuseppe Conte, permiţând debarcarea celor 27 de minori aflaţi pe navă.

Oscar Camps, fondatorul organizaţiei Open Arms, a declarat recent că unii dintre migranţii rămaşi la bord au început să sară de pe navă, într-o încercare disperată de a ajunge la ţărm.

Între timp, Matteo Salvini a criticat oferta Spaniei de a prelua migranţii. Acesta a declarat că Madridul a făcut această propunere doar pentru a-l face pe el să pară rasist şi i-a acuzat pe imigranţii cărora li s-a permis debarcarea în Italia din raţiuni umanitare că au minţit în legătură cu vârsta şi situaţia lor.

Taguri:
spania,
open arms,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici