Mihail Saakaşvili cere NATO "să accelereze integrarea" Georgiei

Preşedintele georgian Mihail Saakaşvili a cerut "accelerarea integrării ţării sale" în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, în timpul unei întâlniri cu secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, luni, la Tbilisi.

12 afișări
Imaginea articolului Mihail Saakaşvili cere NATO "să accelereze integrarea" Georgiei

Mihail Saakaşvili cere NATO "să accelereze integrarea" Georgiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sper că pe parcursul următoarelor două zile, vom lucra împreună foarte mult, pentru a arăta că Georgia este pe calea cea bună pentru a accelera integrarea (sa, n. red.) în familia euro-atlantică", a declarat Saakaşvili.

Scheffer a sosit luni, la Tbilisi, în fruntea unei delegaţii a ambasadorilor celor 26 de ţări membre ale Alianţei, în cadrul unei vizite de două zile menite să marcheze susţinerea NATO faţă de Georgia, la o lună după conflictul militar ruso-georgian.

Saakaşvili a făcut aceste declaraţii în cadrul primei reuniuni a Comisiei NATO-Georgia, creată pe fondul conflictului ruso-georgian.

La rândul său, de Hoop Scheffer a promis că NATO îşi va aprofunda relaţiile cu Georgia şi a criticat Rusia pentru utilizarea forţei în cursul intervenţiei sale în această republică fostă sovietică, la începutul lui august.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici