Mihail Saakaşvili promite modernizarea armatei georgiene

Preşedintele georgian, Mihail Saakaşvili, şi-a luat angajamentu luni seară să realizeze o nouă modernizare a armatei, decimată în august 2008 de trupele ruseşti, în conflictul armat din Osetia de Sud, relatează RIA Novosti, în pagina electronică.

7 afișări

"Noi suntem pe cale să formăm o armată nouă din punct de vedere calitativ, să nu-şi facă nimeni iluzii", a declarat el, în timpul unei conferinţe de presă, în urma unei întrevederi cu generalul James Cartwright, şef adjunct al Statului Major Interarme american.

Evocând programele americane anterioare de formare şi echipare a armatei georgiene, Saakaşvili a dorit să dea asigurări, afirmând că acestea nu aveau ca obiectiv un război de mare anvergură, ci erau destinate pregătirii unor operaţiuni pacifiste ale poliţiei.

"În contextul în care 20 la sută din teritoriile noastre sunt ocupate şi în care riscul noilor provocări rămâne ridicat, într-un cuvânt, într-un context regional complicat, Georgia va continua să creeze o armată modernă, mai puternică, mai numeroasă şi, în principal, mai bine instruită", a subliniat el.

Potrivit lui Saakaşvili, Washingtonul apreciază nivelul de instruire al armatei georgiene. "După semnarea Cartei de cooperare, Georgia şi Statele Unite au conferit o nouă calitate cooperării lor militare şi politice", a subliniat el. Saakaşvili a mai amintit că Georgia intenţionează să-şi sporească participarea la operaţiunile de menţinere a păcii în Afganistan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici