Mii de angajaţi ai aeroporturilor din Marea Britanie intră în grevă de Crăciun

Lucrătorii de la frontieră din Marea Britanie anunţă o grevă majoră de Crăciun. Se anunţă aglomeraţie în marile aeroporturi britanice, iar The Telegraph estimează chiar anularea mai multor zboruri.

552 afișări
Imaginea articolului Mii de angajaţi ai aeroporturilor din Marea Britanie intră în grevă de Crăciun

Hepta

Angajaţii de la frontiera aeroporturilor şi porturilor britanice vor intra în grevă la date cheie din decembrie, în timp ce sindicatul cere guvernului să revină la masa negocierilor.

Aproximativ 15.000 de membri ai sindicatului PCS (sindicatul funcţionarilor publici - n.r.) au votat luna trecută în favoarea grevei, în cadrul unei dispute privind salariile, pensiile, locurile de muncă şi disponibilizările, relatează AFP.

Sindicatul a confirmat miercuri că membrii săi vor ieşi în stradă în perioada 23-26 decembrie şi din nou în perioada 28-31 decembrie.

Acţiunea va avea loc în şase aeroporturi din Marea Britanie - Birmingham, Cardiff, Gatwick, Glasgow, Heathrow (terminalele 2-5) şi Manchester - precum şi în portul Newhaven.

Mark Serwotka, secretarul general al sindicatului PCS, a declarat că grevele vor avea un "efect major" asupra persoanelor care folosesc serviciile publice din Marea Britanie.

Acţiunea va avea loc în contextul în care s-au anunţat deja greve la trenuri şi autobuze în perioada premergătoare Crăciunului.

"Am încercat de luni de zile să negociem, dar am fost ignoraţi", a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă la Londra. "Nu a fost pus la dispoziţie sau pus pe masă niciun ban".

Marţi, doi reprezentanţi ai aviaţiei au declarat la seminarul Abta's Travel Matters că pasagerii ar trebui să se aştepte la aglomeraţie, dar sistemul va rezista. Cu toate acestea, The Telegraph - citând "un şef de aeroport" - a declarat că cel mai probabil vor fi curse anulate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici