Mii de asistente medicale au protestat în SUA, solicitând măsuri reale împotriva Ebola

Mii de asistente medicale au organizat miercuri proteste în Statele Unite, inclusiv o manifestaţie în faţa Casei Albe, solicitând autorităţilor măsuri reale de precauţie împotriva virusului Ebola, potrivit unor surse din cadrul sindicatelor locale.

80 afișări
Imaginea articolului Mii de asistente medicale au protestat în SUA, solicitând măsuri reale împotriva Ebola

Mii de asistente medicale au protestat în SUA, solicitând măsuri reale împotriva Ebola (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Manifestaţii şi greve au fost organizate în întreaga ţară la apelul sindicatului National Nurses United, "pentru a atrage atenţia asupra degradării normelor de sănătate evidenţiate de absenţa pregătirilor pentru combaterea Ebola".

Aproximativ 50 de asistente au manifestat în faţa Casei Albe, solicitând "echipamente sigure şi o pregătire adecvată pentru a lupta împotriva febrei hemoragice Ebola". "Dacă noi suntem protejate şi pacienţii noştri vor fi protejaţi, iar toată lumea va fi în siguranţă", a afirmat Micker Samios, una dintre organizatoarele manifestaţiei.

Asistentele cer ca preşedintele Barack Obama şi Congresul să oblige spitalele să ofere nivelul maxim de protecţie pentru cadrele medicale.

Potrivit unui sondaj realizat la nivel naţional de sindicatul National Nurses United, 87% dintre asistente au afirmat că nu au nici echipamentul necesar şi nici pregătirea adecvată pentru cazurile de Ebola.

"Ca asistentă, nu sunt pregătită să primesc un pacient infectat cu Ebola", a afirmat Aster Goitom, asistentă la spitalul Providence din Washington, unde a fost declanşată o grevă.

Conducerea spitalului a subliniat, însă, într-un comunicat, că "este pregătită" să primească orice pacient infectat cu Ebola.

Două cadre medicale au fost infectat cu Ebola în Statele Unite, dar s-au vindecat.

Potrivit celui mai recent bilanţ anunţat miercuri de OMS, epidemia de Ebola s-a soldat cu 5.160 de decese din 14.098 de cazuri înregistrate. Din rândul personalului medical, 320 de persoane au murit dintr-un total de 564 de cazuri.

Cadrele medicale au organizat, de asemenea, proteste şi în Spania, Irlanda, Canada, Australia şi Filipine, a anunţat sindicatul american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici