Mii de civili fug din nordul Fâşiei Gaza în timpul luptelor dintre trupele israeliene şi Hamas

Mii de civili palestinieni au plecat miercuri din nordul Fâşiei Gaza, căutând să se refugieze din calea atacurilor aeriene israeliene şi a luptelor terestre violente dintre trupele israeliene şi militanţii Hamas, scrie Reuters.

352 afișări
Imaginea articolului Mii de civili fug din nordul Fâşiei Gaza în timpul luptelor dintre trupele israeliene şi Hamas

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Exodul a avut loc într-o fereastră de oportunitate de patru ore anunţată de Israel, care a cerut locuitorilor să evacueze nordul încercuit de forţele sale sau riscă să rămână blocaţi în zonele unde au loc lupte violente.

Dar şi părţile centrală şi sudică ale micii enclave palestiniene asediate au fost din nou sub foc, în timp ce războiul dintre conducătorii islamişti ai Hamas şi Israel a intrat în a doua lună.

Oficiali palestinieni din domeniul sănătăţii au declarat că un atac aerian care a lovit case din tabăra de refugiaţi Nusseirat a ucis 18 persoane miercuri dimineaţă.

În Khan Younis, şase persoane, inclusiv o tânără, au fost ucise într-un atac aerian.

Oraşul Gaza, principalul bastion al grupării militante Hamas în teritoriu, este înconjurat de forţele israeliene. Armata a declarat că trupele au avansat până în inima oraşului, în timp ce Hamas spune că luptătorii săi au provocat pierderi grele.

Israelul a atacat Gaza ca răspuns la un raid transfrontalier al Hamas în sudul Israelului, la 7 octombrie, în care bărbaţi înarmaţi au ucis 1.400 de persoane, majoritatea civili, şi au luat aproximativ 240 de ostatici, potrivit calculelor israeliene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici