Mii de oameni au fost evacuaţi din Hawaii, după ce vulcanul Kilauea a erupt. Lava a ajuns şi într-un cartier rezidenţial

Mii de oameni au fost evacuaţi din Hawaii după ce vulcanul Kilauea a erupt, vineri, iar lava a ajuns şi într-un cartier rezidenţial, a relatat presa locală citată de site-ul agenţiei The Associated Press.

3197 afișări
Imaginea articolului Mii de oameni au fost evacuaţi din Hawaii, după ce vulcanul Kilauea a erupt. Lava a ajuns şi într-un cartier rezidenţial

Mii de oameni au fost evacuaţi din Hawaii, după ce vulcanul Kilauea a erupt. Lava a ajuns şi într-un cartier rezidenţial

Aproximativ 10.000 de oameni din Puna au primit ordin de evacuare.

Erupţia vulcanului Kilauea a avut loc la câteva ore după ce un cutremur cu magnitudinea de 5 grade pe scara Richter a avut loc în Hawaii, a anunţat Institutul american de Geofizică (USGS).

Autorităţile au avertizat încă de la începutul săptămânii cetăţenii din Hawaii în legătură cu posibilitatea ca vulcanul Kilauea să erupă.

Vulcanul Kilauea este situat în sud-vestul arhipelagului hawaiian, pe o insulă unde se află un parc naţional şi este o destinaţie preferată de turişti din întreaga lume.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici