Mii de persoane au fost evacuate din cauza unui incendiu masiv de vegetaţie în Noua Zeelandă

Câteva mii de persoane au fost evacuate din cauza unui incendiu de vegetaţie care ameninţă localitatea Wakefield din Noua Zeelandă, acesta fiind considerat cel mai grav incendiu de vegetaţie din această ţară din ultimii peste 60 de ani, informează postul public Radio New Zeeland şi BBC News.

233 afișări
Imaginea articolului Mii de persoane au fost evacuate din cauza unui incendiu masiv de vegetaţie în Noua Zeelandă

Mii de persoane au fost evacuate din cauza unui incendiu masiv de vegetaţie în Noua Zeelandă

Incendiul a izbucnit în urmă cu şase zile, în apropierea oraşului Nelson, răspândirea focului fiind favorizată de vremea secetoasă şi vântul puternic.

Aproximativ 3.000 de persoane au fost evacuate din regiunea ameninţată de incendiu, majoritatea celor evacuaţi fiind din localitatea Wakefield.

Nick Smith, reprezentantul regiunii Nelson în Parlamentul Noii Zeelande, a declarat că întreaga regiune este o "cutie cu iască", şi aproximativ 70.000 de persoane sunt în pericol.

Peste 20 de elicoptere şi două avioane participă la operaţiunile de stingere a incendiului de vegetaţie, considerat cel mai grav din ultimii 60 de ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici