Mii de persoane au participat la Belgrad la un protest faţă de regimul condus de Aleksandar Vucic

Câteva mii de sârbi s-au adunat sâmbătă la Belgrad pentru a protesta faţă de ceea ce ei consideră că fiind regimul corupt al preşedintelui Aleksandar Vucic şi au cerut respsectarea liberătăţii presei şi încetarea atacurilor la adresa jurnaliştilor şi liderilor opoziţiei.

1107 afișări
Imaginea articolului Mii de persoane au participat la Belgrad la un protest faţă de regimul condus de Aleksandar Vucic

Mii de persoane au participat la Belgrad la un protest faţă de regimul condus de Aleksandar Vucic

Începând din decembrie, mii de sârbi au participat la mai multe proteste la Belgrad şi în alte oraşe din Serbia, informează agenţia Reuters.

Valul de proteste a fost provocat de un incident petrecut în noiembrie când un lider al opoziţiei, Borko Stefanovic, a fost agresat de indivizi neidentificaţi în oraşul Krusevac.

 

 

 

Alianţă pentru Serbia, o coaliţie de 30 de partide şi organizaţii de opoziţie, susţine că Vucic se comportă ca un autocrat, iar formaţiunea de guvernare Partidul Progresiv Sârb (SNS) este coruptă, acuzaţii negate vehement de Vucic şi liderii partidului său.

Preşedintele a afirmat luna trecută că nu va ceda, chiar dacă în stradă vor ieşi cinci milioane de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici