Mii de persoane au protestat în Cehia. Protestatarii au cerut DEMISIA prim-ministrului Andrej Babis

Mii de persoane au protestat în Cehia, cerând demisia premierului Andrej Babis în cadrul unei manifestaţii care coincide cu aniversarea "Revoluţiei de Catifea" în fostul stat comunist, relatează site-ul agenţiei Reuters.

925 afișări
Imaginea articolului Mii de persoane au protestat în Cehia. Protestatarii au cerut DEMISIA prim-ministrului Andrej Babis

Foto: Facebook/Andrej Babiš

Babis a negat acuzaţiile privind cărora ar fi intervnenit într-o investigaţie de fraudă şi a declarat că nu va demisiona.

Protestele au fosr organizate la doar două zile după desfăşurarea unor evenimente similare.

Manifestanţii au ocupat Piaţa Wenceslas şi Centrul Vechi al oraşului. Cei mai mulţi au strigat "demisia", în timp ce alţii au aprins lumânări pentru a sărbători "Revoluţia de Catifea".

Partidele de opoziţie au cerut o moţiune de cenzură împotriva Guvernului lui Babis, care este aşteptată să fie votată vineri.

Babis a câştigat susţinerea preşedintelui Milos Zeman, care a declarat joi că se aşteaptă ca situaţia să se calmeze.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici