Mii de persoane au protestat la Praga faţă de Guvernul ceh

Mii de persoane au participat luni la manifestaţii desfăşurate la Praga, luni, pentru a protesta faţă de noul ministru de Justiţie, pe care îl acuză că ar intenţiona să îl ajute pe premier împotriva unui caz de fraudă, relatează site-ul postului France 24.

275 afișări
Imaginea articolului Mii de persoane au protestat la Praga faţă de Guvernul ceh

Mii de persoane au protestat la Praga faţă de Guvernul ceh

Aproximativ 20.000 de persoane s-au adunat în centrul capitalei Cehiei pentru a treia săptămână de proteste, informează presa cehă.

Procurorii urmează să decidă dacă îl vor pune sub acuzare pe premierul Andrej Babis pentru presupuse fraude care implică fonduri europene.

Protestarii se tem că Marie Benesova, noul ministru al Justiţiei, ar putea încerca să compromită sistemul juridic.

Dacă va fi găsit vinovat, Andrej Babis ar putea primi o sentinţă de până la 10 ani în închisoare.

Premierul Cehiei a respins în mod repetat acuzaţiile care îi sunt aduse, susţinând că sunt motivate politic.

Potrivit publicaţiei Forbes, Andrej Babis este al doilea cel mai bogat om din Cehia.

Bnesova, în vârstă de 71 de ani, a mai servit în funcţia de ministru al Justiţiei între 2013 şi 2014.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici