Mii de persoane evacuate din localităţile aflate în apropierea unui vulcan din Filipine

Mii de persoane au fost evacuate deoarece un vulcan din Filipine a început să arunce lavă. Persoanele care şi-au părăsit casele locuiesc în apropierea vulcanului.

137 afișări
Imaginea articolului Mii de persoane evacuate din localităţile aflate în apropierea unui vulcan din Filipine

Sursa foto: Twitter

Aproximativ 13.000 de persoane au fost evacuate în nord-estul Filipinelor, în timp ce vulcanul Mayon continuă să producă lavă, potrivit BBC. Erupţia a început săptămâna trecută, dar evacuările au fost decise în weekend deoarece activitatea vulcanică s-a intensificat.

Toate localităţile aflate pe o rază de şase kilometri în jurul vulcanului au fost evacuate. Pe dealurile din zonă au sosit numeroşi turişti care filmează erupţia.

Autorităţile sunt în stare de alertă şi ar putea extinde zona în care se efectuează evacuări. În prezent, regiunea este vizată de o avertizare de pericol de nivelul trei. Nivelul cinci este cel mai mare.

Mayon se află într-o zonă agricolă şi este unul dintre cei mai activi vulcani din Filipine. O erupţie din 1814 a ucis 1.200 de persoane şi a îngropat în lavă un oraş întreg. În Filipine sunt 24 de vulcani activi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici