Mii de persoane, inclusiv premierul Stephen Harper, au participat la funeraliile caporalului ucis la Ottawa - FOTO

Mii de persoane au participat marţi, în oraşul canadian Hamilton, la înmormântarea militarului ucis în atacul armat comis săptămâna trecută, de un militant islamist, la Ottawa, relatează Reuters.

92 afișări
Imaginea articolului Mii de persoane, inclusiv premierul Stephen Harper, au participat la funeraliile caporalului ucis la Ottawa - FOTO

Mii de persoane, inclusiv Stephen Harper, au participat la funeraliile caporalului ucis la Ottawa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Caporalul Nathan Cirillo, în vârstă de 24 de ani, a fost împuşcat mortal miercurea trecută în timp ce păzea Memorialul Eroilor din Ottawa.

"Fie ca timpul să diminueze durerea de acum. Şi fie ca fiul caporalului, Marcus Daniel Cirillo, să găsească într-o bună zi alinare în faptul că întreaga noastră ţară este mândră de tatăl său", a declarat premierul Stephen Harper, în lacrimi, la ceremonia funebră desfăşurată în Catedrala Anglicană din Hamilton (provincia Ontario).

În predica rostită la slujba de înmormântare, reverendul militar Rob Fead l-a numit pe caporalul Cirillo drept "fiu al Canadei". Discursuri au ţinut şi vărul caporalului decedat, Jenny Holland, precum şi locotenentul Lawrence Hatfield, comandantul ofiţerului ucis.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici