Mii de studenţi protestează în Catalonia împotriva deciziilor guvernului central de la Madrid - IMAGINI VIDEO

Mii de studenţi protestează, joi, în mai multe oraşe din Catalonia împotriva deciziilor luate de către guvernul central de la Madrid pentru impunerea unui control direct asupra regiunii autonome, relatează site-ul publicaţiei La Vanguardia.

1196 afișări
Imaginea articolului Mii de studenţi protestează în Catalonia împotriva deciziilor guvernului central de la Madrid - IMAGINI VIDEO

Mii de studenţi protestează în Catalonia împotriva deciziilor guvernului central de la Madrid

Studenţii nu sunt de acord cu aplicarea Articolului 155 din Constituţia Spaniei, prin care premierul spaniol Mariano Rajoy vrea să înlăture din funcţie toţi membrii executivului regional şi să organizeze alegeri anticipate în termen de şase luni.

În plus, protestatarii apără legitimitatea referendumului de independenţă organizat la 1 octombrie şi cer aplicarea rezultatului acestuia, afişând postere cu mesajul "Acum, Republica".

 

 

Studenţii şi-au reiterat susţinerea pentru şeful executivului regional, Carles Puigdemont, şi au cerut eliberarea liderilor separatişti Jordi Sanchez (preşedintele Adunării Naţionale Catalane - ANC) şi Jordi Cuixart (preşedintele organizaţiei Omnium Cultural), reţinuţi pentru organizarea unui miting la 20 septembrie.

Cele mai importante demonstraţii au început la ora locală 12:00 (13:00, ora României) în Piaţa Universităţii din Barcelona (Placa de la Universitat) şi sunt susţinute de toate sindicatele studenţeşti din Catalonia. În unele campusuri, activitatea academică a fost întreruptă pentru întreaga zi.

Senatul Spaniei este aşteptat să aprobe, vineri, planul lui Mariano Rajoy, în urma căruia executivul de la Barcelona va acţiona strict în baza directivelor primite de la guvernul de la Madrid. Formaţiunea conservatoare Partidul Poporului, condusă de către Rajoy, deţine majoritatea în Senat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici