Mii de susţinători ai lui Mihail Saakaşvili au protestat în centrul Kievului împotriva preşedintelui ucrainean

Câteva mii de persoane au protestat, duminică, în centrul capitalei ucrainene Kiev împotriva arestării fostului preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, un lider marcant al opoziţiei ucrainene, şi au cerut suspendarea preşedintelui Petro Poroşenko, relatează site-ul agenţiei Reuters.

377 afișări
Imaginea articolului Mii de susţinători ai lui Mihail Saakaşvili au protestat în centrul Kievului împotriva preşedintelui ucrainean

Mii de susţinători ai lui Mihail Saakaşvili au protestat în centrul Kievului împotriva preşedintelui ucrainean

Protestatarii au strigat "Ruşine" şi "Suspendare" pe măsură ce se îndreptat spre Piaţa Maidan, scena protestelor proeuropene din 2013-2014 care au dus la înlăturarea preşedintelui susţinut de Rusia şi la instalarea unei noi conduceri care promitea să elimine corupţia.

Participanţii la manifestaţie au aruncat cu bulgări de zăpadă către ferestrele sediului companiei de dulciuri Roshen, deţinută de către preşedintele ucrainean.

"Mai mulţi oameni caută schimbarea. Este mult mai dificil când Mihail nu este alături de noi. Ne amintim cuvintele lui: <<Când mă vor prinde, continuaţi în ciuda tuturor, pentru că Ucraina doreşte schimbări, Ucraina trebuie să devină o ţară mai bună>>. Autorităţile au depăşit o linie roşie. Nu puteţi trimite adversarii politici la închisoare", a spus soţia lui Saakaşvili, Sandra Roelofs, prezentă la proteste.

Mihail Saakaşvili a intrat, sâmbătă, în greva foamei în semn de protest după ce a fost arestat în Ucraina, fiind acuzat că ar fi încercat să organizeze o lovitură de stat cu sprijinul Rusiei.

Procurorul general Yuri Luţenko a susţinut că deţine dovezi că Saakaşvili ar fi primit 500.000 de dolari de la un afacerist ucrainean, care are legături cu Rusia, pentru a finanţa protestele anticorupţie din Ucraina.

În 2016, Saakaşvili şi-a dat demisia din funcţia de guvernator al regiunii Odesa, şi l-a acuzat pe Petro Poroşenko de corupţie, în timp ce Preşedinţia de la Kiev speculează că acesta încearcă să obţină înlăturarea de la putere a lui Poroşenko.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici