Mii de vizitatori, evacuaţi de urgenţă de pe insula Statuii Libertăţii din Statele Unite de teama unei explozii

Mii de persoane au fost evacuate luni de pe insula pe care se află Statuia Libertăţii din New York, după ce un incendiu de mici dimensiuni a izbucnit pe un şantier de construcţii din zonă, relatează Reuters.

1285 afișări
Imaginea articolului Mii de vizitatori, evacuaţi de urgenţă de pe insula Statuii Libertăţii din Statele Unite de teama unei explozii

Mii de vizitatori au fost evacuaţi de urgenţă de pe insula Statuii Libertăţii din Statele Unite de teama unei explozii

Autorităţile au ordonat evacuarea ca măsură de precauţie după ce un incendiu de mici dimensiuni a izbucnit în apropierea a trei containere de propan, a declarat Jim Long, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Pompieri din New York.

O persoană care lucra pe şantier a suferit răni minore. Pompierii au stins focul cu ajutorul a două ambarcaţiuni speciale.

„Având în vedere cantitatea mare de propan, dacă s-ar fi produs o explozie, situaţia ar fi fost catastrofică”, a declarat Roger Sakowich, şeful pompierilor.

Aproximativ 3.000 de persoane au fost evacuate de pe Insula Libertăţii cu ajutorul feriboturilor.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici