Mike Hookem susţine că nu l-a lovit cu pumnul pe eurodeputatul Steven Woolfe: "A fost o încăierare, precum o bătaie între fete ce folosesc poşete"

Mike Hookem, eurodeputatul care l-a lovit pe Steven Woolfe în cadrul unei reuniuni desfăşurate la sediul Parlamentului European, a declarat că altercaţia dintre cei doi a fost "precum o bătaie între fete ce folosesc poşete" şi că nu l-a lovit cu pumnul, informează presa internaţională.

486 afișări
Imaginea articolului Mike Hookem susţine că nu l-a lovit cu pumnul pe eurodeputatul Steven Woolfe: "A fost o încăierare, precum o bătaie între fete ce folosesc poşete"

Mike Hookem susţine că nu l-a lovit cu pumnul pe eurodeputatul Steven Woolfe: "A fost o încăierare, a fost destul de prostesc, stânjenitor, precum o bătaie între fete ce folosesc poşete"

Mike Hookem a mărturisit că a stabilit prin intermediul emailului o viitoare întrevedere cu Stevel Woolfe pentru a se împăca şi pentru a repara daunele provocate reputaţiei formaţiunii radicale Partidul Independenţei Marii Britanii (UKIP).

Atât Hookem, cât şi Woolfe riscă mustrări şi amenzi cuprinse între 612 şi 3.060 de euro, precum şi pierderea drepturilor de vot în cadrul Parlamentului European.

Steven Woolfe a declarat că nu va îl va raporta pe Hookem Poliţiei, realizând la rândul său că "lucrurile au mers mult prea departe în cadrul reuniunii desfăşurate la sediul Parlamentului European".

Altercaţia dintre cei doi a avut loc în cadrul unei întâlniri ce ar fi trebuit "să calmeze spiritele", în urma demisiei liderului UKIP, Diane James.

Hookem l-ar fi provocat pe Woolfe în privinţa admiterii faptului că lua în considerare mutarea în Partidul Conservator, dar a negat vehement acuzaţiile că l-ar fi lovit pe acesta.

Hookem a afirmat că ar fi acţionat în legitimă apărare: "Nu l-am lovit cu pumnul, nu am provocat niciuna dintre acele răni".

"Totul a fost exagerat, a fost doar o încăierare. Nu ne-am lovit, pălmuit, nici împins, a fost precum o încăierare între un bunic în vârstă şi un membru al Parlamentului European în vârstă de 40 de ani", a adăugat acesta.

"A fost destul de prostesc, stânjenitor, precum o bătaie între fete ce folosesc poşete. Capul său nu s-a lovit de niciun geam, metal, scaun, nimic de genul acesta...Nu l-am lovit niciodată pe Steven Woolfe", a mai afirmat Mike Hookem.

Parlamentul European a lansat o anchetă disciplinară în cazul altercaţiei între eurodeputaţi ai formaţiunii populiste UKIP, după ce europarlamentarul Steven Woolfe a fost rănit grav joi. Martin Schulz, preşedintele Legislativului UE, i-a urat însănătoşire grabnică eurodeputatului Steven Woolfe, favorit pentru a deveni liderul Partidului Independenţei Marii Britanii (UKIP, extremă-dreapta, populistă).
"Faptele relatate sunt extrem de grave. Nici nu trebuie să mai spunem că tipurile violente şi nerespectuoase de comportament nu îşi au locul în Parlamentul European", a atras agenţia Martin Schulz.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici