SPD analizează posibilitatea candidaturii lui Martin Schulz la funcţia de cancelar german

Membri ai conducerii Partidului Social-Democrat din Germania analizează posibilitatea de a-l desemna pe Martin Schulz, actualul preşedinte al Parlamentului European, candidat al formaţiunii de centru-stânga la postul de cancelar, în scrutinul parlamentar programat în 2017, informează Der Spiegel.

722 afișări
Imaginea articolului SPD analizează posibilitatea candidaturii lui Martin Schulz la funcţia de cancelar german

SPD analizează posibilitatea candidaturii lui Martin Schulz la funcţia de cancelar german

"La nivelul tuturor facţiunilor politice şi grupurilor regionale a apărut o mişcare împotriva lui Sigmar Gabriel", a afirmat, sub protecţia anonimatului, un membru al SPD citat de revista Der Spiegel.

Vicecancelarul Sigmar Gabriel este liderul Partidului Social-Democrat german.

În acest context, la nivelul SPD s-ar prefera candidatura la postul de cancelar a lui Martin Schulz, actualul preşedinte al Parlamentului European.

"Sunt absolut relaxat", a reacţionat Sigmar Gabriel, care se confruntă cu o serie de critici, inclusiv la nivelul SPD, din cauza politicilor economice aplicate de guvernul de coaliţie CDU/SPD condus de cancelarul Angela Merkel.

Martin Schulz nu a avut deocamdată nicio reacţie la aceste speculaţii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici