Mike Pence cere în justiţie blocarea accesului public la unele dintre emailurile sale

Mike Pence se află în mijlocul unui proces pentru a pleda pentru secretizarea unor emailuri ale candidatului republican la vicepreşedinţia Statelor Unite, informează presa locală.

1800 afișări
Imaginea articolului Mike Pence cere în justiţie blocarea accesului public la unele dintre emailurile sale

Mike Pence cere în justiţie blocarea accesului public la unele dintre emailurile sale

Potrivit experţilor, acest lucru ar stabili însă ”un precedent periculos”.

Avocaţii lui Mike Pence se luptă pentru nu face public conţinutul emailurilor trimise guvernatorului Mike Pence de către un aliat politic. Accesul la corespondenţa dintre cei doi este solicitat de către un avocat angajat de democraţi care doreşte să expună neregulile din cadrul administraţiei republicane.

Experţi juridici se tem că mizele ar putea fi mult mai ridicate pentru că decizia ar putea îndepărta controlul judiciar asupra puterii executive şi ar limita dreptul cetăţenilor de a cunoaşte acţiunile Guvernului şi modul în care sunt cheltuiţi banii constribuabililor.

Punctul central al acestui caz îl reprezintă un document care a fost exclus din registrele publice şi care este solicitat de avocatul angajat de democraţi în cadrul procesului.

Echipa de avocaţi ce îl reprezintă pe Mike Pence a comunicat că documentul în cauză este confidenţial şi aparţine avocaţilor, astfel acesta este protejat de Legea accesului la dosare publice a statului american Indiana.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici