Mike Pence cere ţărilor din America Latină să izoleze Coreea de Nord

Vicepreşedintele Statelor Unite, Mike Pence, aflat în vizită în Chile, a cerut miercuri Braziliei, Peru, Chile şi Mexicului să rupă legăturile cu Coreea de Nord, afirmând că "toate opţiunile" sunt pe masă în ceea ce priveşte criza nord-coreeană, informează Reuters.

654 afișări
Imaginea articolului Mike Pence cere ţărilor din America Latină să izoleze Coreea de Nord

Mike Pence cere ţărilor din America Latină să izoleze Coreea de Nord

"Statele Unite acordă o mare importanţă izolării diplomatice aflate în curs a regimului nord coreean şi cere ferm autorităţilor din Chile, precum şi Braziliei, Mexicului şi Peru să rupă toate legăturile diplomatice şi comerciale cu Coreea de Nord", a spus Mike Pence în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedintele american, Donald Trump a avertizat săptămâna trecută Phenianul că SUA va răspunde Coreei de Nord cu "foc şi furie aşa cum nu s-a mai văzut" dacă regimul de la Phenian va pune în practică planul de a lansa rachete spre insula Guam.

Totuşi, Pence a adăugat în conferinţa de presă că există motive de speranţă în legătură cu situaţia din Coreea de Nord. "Administraţia noastră a primit sprijinul naţiunilor din întreaga lume şi, aşa cum a afirmat şi preşedintele Trump în această dimineaţă, începem să vedem progrese în rezolvarea acestei crize", a mai declarat Mike Pence.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici