Mike Pompeo a efectuat o vizită surpriză în Afganistan pentru a discuta despre pace

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a efectuat o vizită surpriză în Afganistan, unde a discutat despre eforturile de a ajunge la un tratat de pace şi a avertizat Iranul să nu intervină, relatează site-ul agenţiei Dpa.

349 afișări
Imaginea articolului Mike Pompeo a efectuat o vizită surpriză în Afganistan pentru a discuta despre pace

Mike Pompeo a efectuat o vizită surpriză în Afganistan pentru a discuta despre pace

În timpul vizitei, Pompeo a discutat cu preşedintele Ashraf Ghani, cu care a convenit că "pacea este cea mai mare prioritate".

Pompeo a subliniat faptul că acordul de principiu, aprobat de Statele Unite şi de partea talibană în luna ianuarie, menţionează faptul că orice acord de pace trebuie să se adreseze combaterii terorismului, prezenţei trupelor străine pe teritoriul ţării, dialog şi încetarea ostilităţilor.

Oficialul american a mai adăugat că negociatorii sunt aproape pregătiţi să încheie un text care să sublinieze angajamentul talibanilor privind eliminarea terorismului.

"În urma acestui progres, am început discuţiile cu talibanii privind prezenţa militară străină", a declarat Pompeo.

Taguri:
afganistan,
sua,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici