Mike Pompeo apără decizia privind asasinarea comandantului iranian Qassem Soleimani

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a apărat duminică decizia preşedintelui Donald Trump, care a dus la asasinarea comandantului iranian Qassem Soleimani, în contenxtul în care democraţii din Congresul SUA au întrebat dacă această acţiune a fost justificată, relatează Reuters.

1408 afișări
Imaginea articolului Mike Pompeo apără decizia privind asasinarea comandantului iranian Qassem Soleimani

Mike Pompeo apără decizia privind asasinarea comandantului iranian Qassem Soleimani

Democraţii din Congres au pus duminică la îndoială legimitatea deciziei, întrebând de ce liderul militar iranian, care este perceput de mult ca o ameninţare de către autorităţile americane, a fost asasinat acum.

Aceştia au declarat că liderul de la Casa Albă nu are autoritatea de a intra într-un război fără aprobarea Congresului, iar acţiunea acestuia pune Statele Unite în pericol.

"Nu există un singur factor, un singur moment. Nu există o singură circumstanţă. Este vorba de conştientizarea riscului şi a analizei", a declarat Mike Pompeo.

Armata americană l-a asasinat vineri dimineaţă, în oraşul irakian Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici