Mike Pompeo: Negocierile cu Coreea de Nord sunt „dificile”, dar sper că vor continua

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a declarat miercuri într-un interviu pentru postul de televiziune CBS că negocierile cu Coreea de Nord sunt „dificile”, dar a transmis că speră ca acestea să continue, pentru a se ajunge la denuclearizarea ţării.

116 afișări
Imaginea articolului Mike Pompeo: Negocierile cu Coreea de Nord sunt „dificile”, dar sper că vor continua

Mike Pompeo: Negocierile cu Coreea de Nord sunt „dificile”, dar sper că vor continua

Mike Pompeo a declarat că armamentul nuclear deţinut de Coreea de Nord reprezintă un risc pentru ţară, nu o face mai sigură.

„Este foarte dificil pentru Coreea de Nord să facă o schimbare. Pentru o perioadă foarte lungă de timp, cetăţenii au fost informaţi că armamentul nuclear este ceea ce îi menţine în siguranţă. Acum trebuie să înţeleagă că acest lucru reprezintă un risc pentru ei”, a declarat Pompeo.

De asemenea, secretarul american de Stat a transmis că ambele ţări au învăţat multe din al doilea summit dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-Un din Vietnam, care s-a terminat brusc în urma neînţelegerilor legate de sancţiunile impuse împotriva Coreei de Nord.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici