Mike Pompeo se află la Bruxelles pentru a "reseta" relaţiile dintre SUA şi UE

Secretarul de Stat american Mike Pompeo efectuează o vizită oficială la Bruxelles pentru a "reseta" relaţiile între Statele Unite şi Uniunea Europeană, a declarat ambasadorul american Gordon Sondland pentru site-ul Politico.com.

436 afișări
Imaginea articolului Mike Pompeo se află la Bruxelles pentru a "reseta" relaţiile dintre SUA şi UE

Mike Pompeo se află la Bruxelles pentru a "reseta" relaţiile dintre SUA şi UE

În cadrul vizitei oficiale de două zile, care a început luni, Pompeo s-a întâlnit deja cu preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Oficialul american urmează de asemenea să aibă întrevederi cu preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, preşedintele ales al Consiliului European, Charles Michel şi viitorul Înalt Reprezentant pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate.

Cu toate acestea, Mike Pompeo nu se va întâlni cu niciun lider european aflat încă în funcţie. Actualul preşedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, urmează să rămână în funcţie până la data de 1 noiembrie, iar preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, până la 1 decembrie.

Taguri:
ue,
sua,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici