Mike Pompeo: Statele Unite sunt dispuse să coopereze cu Phenianul pentru instaurarea păcii în Peninsula Coreea

Mike Pompeo, secretarul de Stat al SUA, aflat într-o vizită oficială în Coreea de Nord, a declarat, miercuri, că Washingtonul este dispus să coopereze cu Phenianul pentru instaurarea păcii în Peninsula Coreea, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

330 afișări
Imaginea articolului Mike Pompeo: Statele Unite sunt dispuse să coopereze cu Phenianul pentru instaurarea păcii în Peninsula Coreea

Mike Pompeo: Statele Unite sunt dispuse să coopereze cu Phenianul pentru instaurarea păcii în Peninsula Coreea

Declaraţiile lui Pompeo au fost făcute în cadrul unei întrevederi cu Kim Yong-chol, directorul Departamentului pentru Relaţii Inter-coreene de la Phenian. Pompeo a efectuat o vizită în Coreea de Nord pentru a stabili detaliile viitoarei întâlniri dintre preşedintele SUA, Donald Trump, şi liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-un.

”Timp de mai multe decenii am fost adversari. Acum suntem încrezători că putem lucra împreună pentru rezolvarea acestui conflict, pentru îndepărtarea ameninţărilor la adresa lumii şi pentru oportunităţile pe care le merită cu desăvârşire nord-coreenii”, i-a transmis Pompeo oficialului de la Phenian.

Întâlnirea dintre Pompeo şi oficialul nord-coreean a avut loc la Hotelul Koryo din Phenian. Secretarul de Stat al SUA a precizat că încă sunt suficiente provocări pentru rezolvarea crizei.

Vizita lui Pompeo s-a încheiat miercuri, Trump anunţând că regimul de la Phenian a eliberat şi trei cetăţeni americani reţinuţi în Coreea de Nord.

Anterior, Coreea de Nord a acceptat principiul denuclearizării complete în schimbul unor garanţii de securitate. Regimul de la Phenian a semnalat deja că suspendă testele atomice şi balistice.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici