Mike Pompeo urmează să se întâlnească cu viitorul ministru de Externe mexican

Secretarul de Stat Mike Pompeo, va purta miercuri la Houston discuţii cu viitorul ministru mexican de Externe Marcelo Ebrard, potrivit Departamentului de Stat al SUA., relatează Reuters.

135 afișări
Imaginea articolului Mike Pompeo urmează să se întâlnească cu viitorul ministru de Externe mexican

Mike Pompeo urmează să se întâlnească cu viitorul ministru de Externe mexican

Departamentul nu a anunţat despre ce vor discuta cei doi, însă Pompeo s-a întâlnit luna trecută cu actualul ministru mexican de Externe, Luis Videgaray, în Mexico City, au discutat despre o caravană de imigranţi din America Centrală care se îndreaptă spre Statele Unite.

Preşedintele american Donald Trump a numit efortul migranţilor de a solicita azil în Statele Unite o "invazie" şi a trimis militarii la frontieră pentru a consolida măsurile de securitate.

În ultimele câteva zile, aproxiamativ 1.000 de persoane din caravanele de migranţi au sosit în oraşul de frontieră mexican Tijuana, iar un număr similar este aşteptat să ajungă în ziua următoare.

Ebrard îşi va prelua funcţia când preşedintele ales, de stânga, Andres Manuel Lopez Obrador va prelua puterea pe data de 1 decembrie. Lopez Obrador a semnalat că speră să repare legăturile bilaterale afectate de criticile lui Trump la adresa Mexicului pentru că nu a oprit migraţia şi cerinţele sale pentru construirea unui zid la frontieră plătit de Mexic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici