Milano: 25 de romi români care ocupă abuziv o clădire ar putea fi evacuaţi în curând

Un grup de 25 de romi români ocupă abuziv un imobil dezafectat din oraşul italian Milano, în următoarele zile fiind programată evacuarea acestora de către autorităţi, relatează pagina online a agenţiei Adnkronos.

15 afișări
Imaginea articolului Milano: 25 de romi români care ocupă abuziv o clădire ar putea fi evacuaţi în curând

Milano: 25 de romi români care ocupă abuziv o clădire ar putea fi evacuaţi în curând

Romii - 20 de adulţi şi cinci copii - au intrat sâmbătă seara într-o fostă şcoală din Milano, fiind surprinşi de o patrulă a carabinierilor chemată de un localnic.

În următoarele zile este aşteptată intervenţia carabinierilor pentru evacuarea şi securizarea imobilului, care tocmai fusese renovat.

"Clădirea este cunoscută de poliţie. Anul trecut s-a intervenit de două ori pentru evacuarea altor grupuri de nomazi", a declarat Riccardo De Corato, viceprimarul oraşului Milano.

"Doar romii din România comit infracţiuni de acest fel. Vom continua să combatem acest tip de infracţiune aşa cum am făcut cu barăcile şi zonele ocupate abuziv de romi", avertizează De Corato.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici