Militanţii Greenpeace au escaladat opera din Sydney - FOTO

Militanţi din cadrul organizaţii Greenpeace au escaladat marţi Opera din Sydney, pe care au instalat un banner prin care le cer liderilor planetei să ajungă la un acord la Copenhaga, cu privire la lupta împotriva încălzirii globale.

17 afișări
Imaginea articolului Militanţii Greenpeace au escaladat opera din Sydney - FOTO

Militanţii Greenpeace au escaladat opera din Sydney (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cinci militanţi ecologişti au fost arestaţi după ce s-au căţărat pe clădirea albă, în formă de cochilie, pentru a amplasa o banderolă pe care se putea citi "Încetaţi cu politica - un acord pentru climă, acum".

"Ceea ce contează este că am putut afişa mesajul, mai degrabă decât că militanţii au fost arestaţi, deoarece suntem într-un moment foarte important al Conferinţei de la Copenhaga", a declarat reprezentantul Greenpeace în Australia, Linda Selvey.

"Se poate spune că (premierul australian) Kevin Rudd şi alţi lideri se concentrează asupra unor probleme politice, în loc să ajungă la o soluţie, de care planeta are cu adevărat nevoie", a continuat ea.

Această nouă acţiune a Greenpeace a avut loc după o zi (luni) tensionată la Copenhaga, în care ţările africane şi-au suspendat o perioadă scurtă de timp participarea, pentru a-şi exprima astfel frustrarea, inducând teama unui risc privind un posibil eşec.

Australia, care este cel mai secetos continent din lume, este considerată un actor important în cadrul negocierilor privind schimbările climatice, în pofida respingerii de către Parlament a unui plan privind emisiile de CO2 întocmit de Canberra.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici