Militanţii reţelei Stat Islamic au ocupat un câmp petrolier din estul Siriei

Militanţii reţelei Stat Islamic au ocupat, joi, câmpul petrolier Shaer din estul Siriei, potrivit unor surse şi Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citate de Reuters online.

1325 afișări
Imaginea articolului Militanţii reţelei Stat Islamic au ocupat un câmp petrolier din estul Siriei

Militanţii reţelei Stat Islamic au ocupat un câmp petrolier din estul Siriei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Militanţii reţelei Stat Islamic au ocupat, joi, câmpul petrolier Shaer din estul Siriei, potrivit unor surse şi Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citate de Reuters online.

Amaq, agenţia de ştiri afiliată organizaţiei teroriste Stat Islamic (SI), a anunţat că acesta din urmă a ocupat câmpul petrolier unde staţionau trupe siriene. Militanţii SI au ucis cel puţin 30 de militari şi şi-au însuşit o mare cantitate de arme, inclusiv tancuri şi proiectile.

OSDO a confirmat faptul că SI a ocupat câmpul petrolier, care se află la aproximativ 150 de kilometri nord-vest de oraşul Palmyra. Confruntările au durat trei zile. Militanţii au putut cuceri zona în pofida raidurilor aeriene care avea rolul de a-i împiedica.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici