Militar israelian, împuşcat mortal în apropierea unei colonii din Cisiordania

Un militar israelian a fost împuşcat mortal, marţi, într-un atac palestinian produs în apropierea unei colonii evreieşti din nordul Cisiordaniei, anunţă armata israeliană, conform cotidianului The Times of Israel.

361 afișări
Imaginea articolului Militar israelian, împuşcat mortal în apropierea unei colonii din Cisiordania

Incidentul a avut loc în apropierea coloniei evreieşti Shavei Shomron, în partea de nord a teritoriului palestinian Cisiordania. Un militar israelian a fost împuşcat de un militant palestinian, a fost transportat în stare gravă la spital în localitatea Kfar Saba, dar a decedat.

Autorul atacului a deschis focul dintr-un vehicul aflat în mişcare şi a fugit spre orăşelul palestinian Deir Sharaf.

Incidentul a avut loc în timp ce colonişti israelieni au organizat un marş în apropierea orăşelului palestinian Sebastia.

Atacul a fost revendicat de un grup militant palestinian cu sediul în Nablus.

Serviciile de securitate israeliene au declanşat o vastă operaţiune de căutare a autorului atacului în orăşelul palestinian Deir Sharaf.

În ultimele luni, militanţi islamişti au atacat de nenumărate ori posturi militare israeliene din Cisiordania, pe fondul furiei privind prezenţa israeliană şi activităţile de colonizare. Sâmbătă, un alt militar israelian a fost împuşcat mortal în Cisiordania, iar autorul atacului nu a fost capturat încă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici